HD Láska rohatá HD (movie) / Láska rohatá (2009)

Žánr: Pohádky

ČSFD: 80%

Hodnocení: 0 / Hlasů: 0


11013 přehrání filmu

Jiří Mádl jako hodný čert nešika, Jiřina Bohdalová jako jeho čertovská babička. Rozbalte si novou štědrovečerní pohádku s čerty, láskou nebeskou, očima z ryzího zlata a hlavně s náručí plnou humoru a milým vánočním pohlazením.

Láska rohatá je pohádkovou prvotinou Karla Žaluda. Jeho styl je zemitý, jazykově občas neotesaný, ale určitě neotřelý a často i překvapivě přesný. To se ve stejné míře týká i způsobu vyprávění.

Autor přivádí v pohádce na scénu tak trochu podivnou společnost: je tu neschopný čert Záprtek, dva zlodějíčci, kteří se za čerty nejdřív vydávají a nakonec se jimi i stanou, čertovská babička Elvíra, která, ačkoli vládne nejedním kouzlem, se stává čím dát tím víc člověkem, jeden superbyrokratický pekelný inspektor, poctivá dívenka Anička a její už méně poctivá kamarádka Markéta, nenasytná majitelka zlatnictví a další. A na tomto základě se rozehrává příběh o životních hodnotách a o jejich hierarchii, ale také o lidské hlouposti a samozřejmě i o lásce. Je to pohádka, která stojí důsledně na straně zdravého rozumu a moudrosti.



Zatím nebyly přidané žádné komentáře.